Panthalassa

Perini navi

With capacity for up to 12 guests and a crew of 10, the accommodation is arranged to provide a range of spaces, from smaller, more private retreats to flexible, open living areas. The three levels – a fly deck, the main saloon and the guest and crew quarters below, are connected by a gently curved oval stair, which is surrounded by light-reflecting rods to mirror daylight back into the living areas. Skylights have also been used to draw soft light down into the boat, reducing solar gain while naturally illuminating the interior spaces. In the main saloon, the lounge, bar, library and boardroom are opened up to create a generous central space. A glazed wall between the boardroom and captain’s deck maintains a sense of continuity and connection with the water. The deck features a variety of places to relax and an informal outdoor eating area, complemented by a more formal dining space inside. Rather than a single owner’s suite with smaller guest quarters, the 6 individual cabins share similar proportions. Here, the hull has been stripped away and storage areas moved towards the centre of the boat to expose the curve of the superstructure, while maximising daylight and views from the additional portholes. An organic, curved chaise-longue threads around the hull of each cabin to provide informal seating and a wall divides each room with its private bathroom, featuring a marble wall. Along with storage for jet skis and two pascoe tenders, the yacht also features state-of-the art entertainment and communications equipment, discreetly integrated into the furniture and interior panels.

 Open in PDF

 

Client

Perini Navi

Shipyard

Viareggio

Launch

2010

Project by

Perini / Ron Holland / Foster & Partners

Hull

2123